Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΡΓΟΥΣ κ.κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ.

 

 


 Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκαν τη 20/10/2021 Εκκλησιαστικού Ημερολογίου, εις την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Άργους κ.κ. Γερασίμου.
 Στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο πολιός σεπτός προκαθήμενος της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Παχώμιος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. κ. Κηρύκου και του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Άργους κ.κ. Γερασίμου. Παρά τω πλευρώ των ως άνω Αρχιερέων συλλειτούργησαν και οι Ιερείς Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Αντώνιος, Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Γεώργιος, Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Ιγνάτιος και ο Ιερεύς π. Δημήτριος.
 Τον θείο Λόγο κήρυξε ο εορτάζων Σεβ. Επίσκοπος Άργους κ. Γεράσιμος ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Γερασίμου αλλά και στην Ιστορία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Καζάν, της οποίας γνήσιο Αντίγραφο είχαν την δυνατότητα οι πιστοί να προσκυνήσουν.
 Κατά την απόλυση ο Σεβ. κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν από κοντά και μακρυά για να συνεορτάσουν τον άγιο Γεράσιμο και να ευχηθούν και σ' εκείνον έτη πολλά για την ονομαστική του εορτή. Μετ' ολίγον τον λόγο έλαβε και ο Μακ/τος κ. Παχώμιος ο οποίος υπερτότινε το σημείο εκείνο από τον βίο του αγίου Γερασίμου το οποίο λέγει πως ο άγιος ζήτησε να του φέρουν μπροστά του όλα τα χρέη τα οποία στη συνέχεια τα έβαλε στη φωτιά και τα έκαψε. Ο δε Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του έτη πολλά στον εορτάζοντα επίσκοπο. Ενώ δια λογαριασμόν των Σεβ/των Μητροπολιτών Μερκίας και Βρεττανικών Νήσων και Κιτίου και Εξάρχου πάσης Κύπρου τα δέοντα ευχήθηκε ο Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Ιγνάτιος.
 Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πλούσια υλική τράπεζα στο καλαίσθητο αρχονταρίκι της Μονής, προσφερομένη μετά πολύς Αγάπης εκ της Αδελφότητος.
 Ο Διαχειριστής του ''ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ'' εύχεται εκ βάθους καρδίας έτη πολλά και ευλογημένα εις τον Σεβ/τατο Επίσκοπο Άργους κ. Γεράσιμο. Ο Θεός να τον ενδυναμώνει εις το δύσκολον έργον του προκειμένου εκείνος φέρει πλούσιους καρπούς εις τον αμπελώνα του Κυρίου.

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου