Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

  Με κάθε εκκλησιαστική τάξι και μεγαλοπρέπεια ετελέσθησαν το Σάββατον 3 Οκτωβρίου 2021 (ε.η.), τα εγκαίνια του παρεκκλησίου της Παναγίας της Ελευθερώτριας, το οποίον ευρίσκεται εις την επάνω (παλαιά) είσοδο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής. Τα εγκαίνια ετέλεσε ο Οικείος Επίσκοπος Σεβ. Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος συμπαραστατούμενος υπό του πολιού προκαθημένου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος Μακριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Παχωμίου και του Σεβ. Επισκόπου Άργους κ. Γερασίμου. Και συλλειτουργούντων αυτοίς του Ιερομ/χου Αρχιμανδρίτου π. Αντωνίου Γκιόκα, των Ιερομ/χων π. Γεωργίου Πανίδη και π. Ιγνατίου Δημητρίου και του Ιερέως π. Δημητρίου Dubovitskii.

 Τα εγκαίνια παρηκολούθησε μεγάλος αριθμός Ορθοδόξων Χριστιανών καθώς και 4 μοναχές εκ την Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, οι οποίες απέδωσαν μελωδικότατα του ύμνους της Ιεράς αυτής τελετής. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, η οποία επηκολούθησε των Εγκαινίων, παρετέθη υπό της Ιεράς Μονής προς όλους πλούσιο κέρασμα. 

 Ο Διαχειριστής του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ>> εύχεται όπως Κύριος ο Θεός στερεώνη το νέον θυσιαστήριον εις αιώνας αιώνων!



1 σχόλιο:

  1. Αξίζει να αναφερθεί πως τα Λείψανα που τοποθετήθηκαν εις το μέσον της Αγίας Τραπέζης ήταν αποτμήματα εκ των Λειψάνων του Αγ. Γεωργίου, των Αγίων Δέκα των εν Κρήτη και των Αγίων Μαρτύρων εκ της Επισκοπής Ωραιών.Η Παναγία η Ελευθερώτρια εις την οποία αφιερώθηκε ο Νέος Ιερός Ναός αλλά και οι άγιοι των οποίων τα Λείψανα τοποθετήθηκαν εντός του Ιερού Θυσιαστηρίου, ας είναι βοήθεια και σκέπη όλων των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών και ας βοηθήσουν κι άλλες ψυχές ώστε να βρουν ή τον δρόμο της Ορθοδοξίας, ή τον δρόμο της επιστροφής προς την Ορθοδοξία. ΑΜΗΝ, ΓΕΝΟΙΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή