Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΣΕΠΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ κ. ΚΗΡΥΚΟΥ!!!


ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

 ΑΓΙΩΝ ΚΗΡΥΚΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΤΗΣ




   Την ΠΕΜΠΤΗ ( 15 Ιουλίου 2003 κατά το παλαιόν ημερολόγιον ), ( 28 Ιουλίου, κατά το νέον πολιτικόν), η αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία επιτελεί την Ιεράν Μνήμην των Αγίων Συνάθλων Κηρύκου και της Μητρός αυτού Ιουλίτης. Τη αυτή ημέρα άγει τα σεπτά αυτού ονομαστήρια ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κήρυκος, τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αττικοβοιωτίας και Πρόεδρος της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Ιεράς Συνόδου. Δια τον λόγον αυτόν αφ' εσπέρας ( ώρα 6: 30 μ.μ.) θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον οποίον θα Χοροστατήσει ο εορτάζων επίσκοπος αλλά και οι Σεβ/τοι Άγιοι Αρχιερείς - Μέλη της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου: Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Αμφιλόχιος, Κιτίου και έξαρχος πάσης Κύπρου κ. Παρθένιος, Κένυας και έξαρχος πάσης Αφρικής κ. Ματθαίος και ο λίαν προσφάτως νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Λιβάνου και πάσης Φοινίκης κ. Σεραφείμ. Πριν τον Εσπερινό θα αναγνωσθεί η Ενάτη (Θ΄) Ώρα και το μικρόν Απόδειπνον μετά των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. 
    Την Κυριώνυμον ημέραν θα αναγνωσθεί το Μεσονυκτικόν και θα ψαλεί ο Όρθρος της Εορτής εις το πέρας του οποίου θα λάβει χώραν το Μέγα Συνοδικόν και Αρχιερατικόν Συλλείτουργον.
     Καλούνται όλοι οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί όπως συμετάσχουν εις τας διμερής εορταστικάς αυτάς τελετάς, εις τας οποίας θα τεθούν προς προσκύνησιν αποτμήματα εκ των Ιερών Λειψάνων των Αγίων, ώστε οι ευλαβείς Πιστοί και οι απλοί Προσκυνητές να λάβουν την Ευλογίαν των Αγίων. 

Εκ των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως!!!    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου