Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΠΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΥ ΠΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ!!!


   Σήμερα Σάββατο 7 Φεβρουαρίου κατά το Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Ημερολόγιο, μνήμη του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, άγει τα σεπτά αυτού Ονομαστήρια ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου και Έξαρχος Πάσης Κύπρου κ. Παρθένιος. Εις την συνέχεια παρατίθονται φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή του Μεγάλου Πανηγυρικού και Αρχιερατικού Εσπερινού αλλά και από την ακολουθία του Όρθρου και την δις Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Οι Λατρευτικές Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Οσίας Ξένης Λεμεσού Κύπρου.


ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ










ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΟΡΘΡΟΥ





ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ








ΠΟΜΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ



Ο ΕΟΡΤΑΖΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΙΟΥ κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥ




   Η διεύθυνση του ''Ομολογητή Ιεράρχου Ματθαίου'' εύχεται εις τον εορτάζον Πανιερώτατον Μητροπολίτη Κιτίου και Έξαρχον Πάσης Κύπρου κ. Παρθένιον έτη πολλά... Ο Κύριος να τον χαρίζει εις την Εκκλησίαν του, ''Σώον, Έντιμον, Υγιά, Μακροημερεύοντα και Ορθοτομούντα τον λόγον της Αυτού αληθείας''.





1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΚΥΡΙΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ ΤΟΥ ΑΥΤΗΚΟΥΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΘΩΜΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ) ΗΤΟ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

    Μετάνοια σημαίνει: Αποστροφή προς την αμαρτία και πόθος και αγάπη για την αρετή. Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, έλεγε ότι μετάνοια είναι «το μισήσαι την αμαρτίαν και αγαπήσαι την αρετήν και εκκλίναι (να απομακρυνθείς) από του κακού και ποιήσαι το αγαθόν» (ΕΠΕ 11, 492).

    ΑπάντησηΔιαγραφή