Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΝ ΕΤΗ 2004 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΥΠΟ ΤΟΥ ''ΑΡΧΙΕΠ/ΠΟΥ'' κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΑΥΤΟΥ!!!



   ''Εις την συνέχειαν εκθέτομεν την εξέλιξιν της καταλήψεως, όπως αυτή περιγράφεται σε σχετικό ρεπορτάζ, το οποίον μας απεστάλη αμέσως μετά τα τελευταία βάρβαρα και τυραννικά γεγονότα της 15/28 Φεβρουαρίου 2004:

   <<Το καθεστώς κατάληψης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδοςδιαρκώς αλλάζει. Αρχικά ο καταληψίας κ. Νικόλαος μετά των οπαδών του, λειτουργούσαν τις Κυριακές και τις εορτές, χωρίς να εμποδίζουν τον Κανονικό Εφημέριο και τους ενορίτες να τελούν λειτουργίες ις καθημερινές. Και φυσικά ο Ναός ήταν ανοικτός σε όποιον ήθελε  να προσκυνήσει. Καταληψίες όμως του δικού τους βεληνεκούς, στη συνέχεια, δεν επέτρεψαν στους εαυτούς των τόσην <<ελαστικότητα>>. Το πρωί της 28.2.2004 και περί ώραν 11ην πρωινήν, τρεις πιστές ενορίτισσες, που πολύ συχνά επισκέπτονται τον Ιερό Ναό, θέλησαν να προσκυνήσουν, πριν φύγουν για τις δουλειές τους. Ωστόσον διεπίστωσαν ότι εις τον Ναόν επικρατούσε μία ασυνήθιστη ακαταστασία, διότι πίσω από την είσοδο, η οποία οδηγεί εις τον Ναό εγίνοντο κάποιες εργασίες! Ως εκ τούτου η πόρτα δεν άνοιξε, ούτε όταν επέμειναν, διότι αυτοί οι οποίοι ήσαν πίσω από την πόρτα, την κρατούσαν κλειστή, χωρίς να είναι κλειδωμένη. Σε λίγο επεχείρησαν και πάλι να μπουν στον Ναό. Άνοιξαν και είδαν τον Αρχιμ. Παντελεήμονα Ντέσκα και ένα σιδηρουργό να τοποθετούν μεταλλική μπάρα στο εσωτερικό της πόρτας. Εκείνοι όταν είδαν την πόρτα να ανοίγει, την έσπρωξαν βίαια, αιχμαλωτίζοντας έτσι το χέρι της κ. Δήμητρας Ανδριανάκη. Παρόλο που έβλεπαν τι είχε συμβεί, δεν χαλάρωναν την πόρτα ώστε να ελευθερώσουν το χέρι της που είχε πιαστεί, αλλά συνέχιζαν να σπρώχνουν, σαν να ήταν ποτέ δυνατόν η πόρτα να κλείσει τελείως, χωρίς προηγουμένως να ελευθερωθεί ή να κοπεί το χέρι. Ο σιδηρουργός, σκεπτόμενος ενδεχομένως τις άσχημες συνέπειες που θα είχε όλη αυτή η υπόθεση, είπε απευθυνόμενος στον Αρχιμ. Παντελεήμονα. <<Θα σπάσει το χέρι της, τι να κάνουμε;>> και εκείνος απάντησε: <<Κάψτε την>>. Εκείνος τότε έστριψε την οξυγονοκόλληση προς... το χέρι της κ. Ανδριανάκη!!!, το οποίον ήδη είχε κακοποιηθεί και συνθλιβεί από το βάρος της πόρτας... Κατόπιν τούτου παρενέβει η αστυνομία! Παραθέτομεν και το ακριβές αντίγραφον εκ του βιβλίου συμβάντων:

   <<Βιβλίον Αδικημάτων και Συμβάντων της 28.2.2004

   Την 28.2.2004 και ώρα 11:45, από το Β6-4 αυ/το της Α.Δ. προσήχθησαν στο Τμήμα από την οδό Ορφέως και Ιπποκράττους οι (1) Ανδριανάκη Δήμητρα του Χαραλάμπους και της Ειρήνης, γεν. 1945 στο Ηράκλειο, κάτοικος Ν. Κόσμου, Καφαντάρη 33, (2) Δημολιάννη Φωτεινή του Σταματίου και της Πολυτίμης, γεν. 1948 στην Αθήνα κάτοικος Ελληνικού, Αφροδίτης 85 και δήλωσαν ότι σήμερα (28.2.2004) περί ώρα 11:10 ενώ πήγαν στην Εκκλησία Αγία Τριάδα που βρίσκεται επί των οδών Ορφέως και Ιπποκράττους Ηλιούπολη για να προσκυνήσουν, (1) ο Ιερέας της εν λόγω Εκκλησίας Ντέσκας Παντελεήμων του Ιωάννη κάτοικος Η/λης, Ορφέως και Ιπποκράττους, (2) Μελισουργός Εμμανουήλ και άλλο άτομο με όνομα Ανδρέας, καθώς και έτερο άτομο αγνώστων στοιχείων τους απαγόρευσαν να εισέλθουν εντός της Εκκλησίας για να προσκυνήσουν και στην προσπάθειά τους να κλείσουν την πόρτα πιάστηκε το δεξί χέρι της πρώτης προαχθείσας με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να πάθει σωματική βλάβη. Στην ανωτέρω συστήθηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο για να της προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και να βγάλει ακτινογραφίες σχετικά με την κατάσταση του χεριού της και υποδεικνύοντας τα δικαιώματά της να προβεί στις νόμιμες ενέργειες εφ' όσον το επιθυμεί. Επιφυλάχθηκε προς το παρόν του δικαιώματος της έγκλησης και αποχώρησε του Τμήματος>>.

   Παραλλήλως εις την κ. Δήμητρα Ανδριανάκη <<χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα εξέτασης  από ιατροδικαστή>>. Στο Νοσοκομείο της Βούλας, όπου προσεκομίσθη, της τοποθετήθηκε νάρθηξ και γύψος. Σχολιάζοντες το γεγονός δεν έχομεν παρά να είπωμεν ότι η βαρβαρότης του <<πάπα>> δεν είναι μικρότερα από εκείνην του <<Αττίλα>> ή και των <<γκρίζων λύκων>>, οι οποίοι εξυλοκόπησαν μέχρι θανάτουτον Κύπριο αγωνιστή Ισαάκ... και τους λοιπούς.

   Παραθέτομεν και το υπόλοιπον του ρεπορτάζ.

   <<Με τις παραπάνω ενέργειες άλλαξε το καθεστώς κατάληψης σε πρώτη φάση. Η πρόσβαση στο ναό ήταν πλέον ελεγχόμενη από τους καταληψίες και κανείς δεν μπορούσε πια να μπει μέσα ελεύθερα, έστω και για να προσκυνήσει. Για να καταλάβουμε πιο καλά τα όσα ακολούθησαν, παραθέτομεν μία σύντομη περιγραφή του κτιρίου της Ηλιουπόλεως: Στο υπόγειο υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι, χώρος για το Κατηχητικό, κουζίνα και χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπεζαρία σε ειδικές περιπτώσεις. Στο ισόγειο βρίσκεται ο ναός της αγίας Τριάδος. Στον πρώτο όροφο είναι το διαμέρισμα του Εφημερίου π. Θωμά. Στον δεύτερο υπάρχει η στέγη Φιλοξενίας Κληρικών, την οποία ο Πειραιώς κ. Νικόλαος <<μετέτρεψε>> σε <<Αρχιεπισκοπή>>. Στον τρίτο όροφο η οικοδομή δεν έχει ολοκληρωθεί και έχουν τοποθετηθεί μόνο τα τούβλα και ο σοβάς. Εκεί στον τρίτο όροφο κατέφυγαν οι ενορίτες σαν κυνηγημένοι για να τελούν κάποιες ακολουθίες, αφού έκλεισαν με νάϋλον τα παράθυρα για να προστατευτούν από το κρύο και τέλεσαν εκεί τους Β΄ και Γ΄ χαιρετισμούς. Εκείνοι όμως που υποκινούν τα νήματα αυτής της βρώμικης ιστορίας, θέλουν οι ορθόδοξοι να μην έχουν κεραμμύδι πάνω από το κεφάλι τους (λες και δεν είναι αρκετή η σκέπη του Θεού)>>.

   Και συνεχίζει το ρεπορτάζ:

   << Σιδηροφράζουν όλες τις εγκαταστάσεις. Και πάλι <<εργασίες>> στην Ηλιούπολη την 4.3.2004 ν.η. Το αλυσοδέσιμο συνεχίζεται, όταν δε κάποιοι ενορίτες προσέτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, τέσσερις μεγαλόσωμοι άνδρες έκλειναν την πρόσβαση στον τρίτο όροφο τοποθετώντας σιδεριές στην αντίστοιχη πόρτα που βρίσκεται στη σκάλα. Με τον ίδιο τρόπο <<εσιδερόφραξαν>. και το υπόγειο. Ας σημειωθεί ότι ο π. Θωμάς είχε ειδοποιηθεί, τουλάχιστον για να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα από το υπόγειο, ή τον τρίτο όροφο ακόμη και την ταράτσα, όπου υπήρχαν ρούχα απλωμένα!!! Οπότε το καθεστώς κατάληψης αλλάζει και πάλιν και γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό. Όσο για τους τέσσερις επανειλημμένα επιστρατευθέντες <<παλικαράδες>> (ας μην τους χαρακτηρίσουμε διαφορετικά) έδειξαν επιθετικές διαθέσεις! Με άγριο ύφος είπαν: <<Μη πλησιάζετε, γιατί θα το μετανιώσετε! Όσα έγιναν έως τώρα δεν είναι τίποτε μπροστά σε όσα θα ακολουθήσουν>>!!! Όπως μάθαμε οι κύριοι αυτοί είναι τα παιδιά του Ρώσου Κληρικού π. Αλεξίου Ελευθεριάδη, ο οποίος τελεί υπό την προστασία του Πειραιώς κ. Νικολάου. Οι κύριοι αυτοί ποτέ δεν υπήρξαν ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, αλλά φημίζονται για... άλλα πράγματα, κυρίως εις την περιοχή του Μενιδίου. Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς την ηθική πτώση ανθρώπων που θέλουν να λέγωνται Χριστιανοί. Βέβαια υπάρχει πάντοτε η μετάνοια. Αλλά η πτώση, μόνο με την βοήθεια του Θεού μπορεί να γίνει αναστρέψιμη. Ωστόσο οι ίδιοι δήλωσαν με νόημα: <<ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΣΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ>>!!!        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου