Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ''ΑΝΑΔΕΙΞΗ'' ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΩΣ ''ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ''.



   ''Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Πανάρετος, ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε δεχθεί τον πρώην Πειραιώς κ. Νικόλαο ως ''Νέο Αρχιεπίκοπο'', και τούτο δεν δίσταζε να το εκφράζει τόσο μέσα από τις διάφορες Επιστολές του, τις οποίες εν καιρώ θα δημοσιεύσουμε, όσο και από τα όσα εκείνος έλεγε όταν κάποιος προσφωνούσε τον κ. Νικόλαο ως Αρχιεπίσκοπο. Μάλιστα είναι πολύ χαρακτηριστικό το εξής γεγονός. Όταν μετά την παράνομη ''ανάδειξή'' του ο κ. Νικόλαος επισκέφθηκε τον Σεβ/το κ. Πανάρετο στο ταπεινό κελάκι του στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στη Λάρισα, κι ενώ ο Σεβ/τος κ. Πανάρετος δεν τον γνώρισε και τον ρώτησε ποιος είναι, τότε ο πρώην Πειραιώς κ. Νικόλαος του απάντησε πως είναι ο Αρχιεπίσκοπος. Ευθύς γύρισε ο Σεβ/τος κ. Πανάρετος και του απήντησε πως δεν γνώριζε κανέναν Νικόλαο ως Αρχιεπίσκοπο, διότι το όνομα του Αρχιεπισκόπου ήταν Ανδρέας. Το εν λόγω συμβάν, για όποιον τυχόν δεν το πιστεύει, υπάρχουν και μάρτυρες που μπορούν να το επιβεβαιώσουν. ''    

   <<...Μακαριώτατε κ. Ανδρέα και Σεβασμιώτατε Πειραιώς κ. Νικόλαε, φρονώ ότι είναι μάλλον ματαιοπονία να σας γράφω πάλιν, αφού τας μέχρι σήμερον Κανονικάς και Ορθοδόξους παρεμβάσεις μου έχρι και τας Διακηρύξεις - Ομολογίας μου κατά την Κυριακήν της Ορθοδοξίας των ετών 2002 και 2003, παρά πάσαν ορθόδοξον επιταγήν, όχι απλώς τας αγνοήσατε, αλλά η φατριαστική ληστρική ομάδα σας έφθασε και εις την εξωφρενικήν <<απόφασιν>> να ζητήσετε να τας ανακαλέσωμεν!... Φιμωθήτωσαν τα απύλωτα στόματα του Άδου, τα οποία σας υπαγορεύουν τοιαύτα κατά το Καϊαφικόν συνέδριόν σας της 5.2.2003.

(
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. ΠΡ. 67/26.5.2003 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου