Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ!

  


 Την Δευτέρα 14.09.2021 ε.η., μνήμη της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, εις τον μοναστηριακόν Ιερόν Ναόν Αγίας Αικατερίνης, Κορωπίου Αττικής, ετελέσθη θεία Λειτουργία υπό του Οικίου Επισκόπου, Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ.κ. Κηρύκου.
 Κατά την ακολουθία του Όρθρου, εις το τέλος αυτού και λίγο πριν την θεία Λειτουργία, επραγματοποιήθη η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Η τελετή αυτή περιλαμβάνει την από του Ιερού έξοδο του ευπρεπισμένου δίσκου, επάνω εις τον οποίον βρίσκεται ο Τίμιος Σταυρός στολισμένος με κλαδιά βασιλικού, τα οποία διανέμονται εις του Πιστούς.
 Αμέσως μετά το τέλος της τελετής της Υψώσεως, ο Σεβ/τος είπε το <<Ευλογημένη...>> και ξεκίνησε η θεία Λειτουργία. Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβ/τος με μία σύντομη περιεκτική ομιλία, εξήγησε το νόημα της εορτής αλλά και της Ευαγγελικής αυτής περικοπής. Μετά άλλων ανέφερε πως η ημέρα αυτή μας θυμίζει την Μ. Παρασκευή, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η Σταύρωσις του Κυρίου. Γι' αυτό και η Εκκλησία τιμά την παρούσα ημέρα με αυστηρά νηστεία, άνευ καταλήσεως οίνου και ελαίου.
 Την θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πάρα πολλοί πιστοί, οι οποίοι μάλιστα προσήλθαν και από μέρη εκτός της Αττικής.
 Αμέσως μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας, εις τον αύλιον χώρον της Ιεράς Μονής, παραιτέθει εις τους προσελθόντας ίνα εορτάσουσι την ημέρα ταύτη, καφές και διάφορα άλλα νηστίσιμα εδέσματα.

 












 
'' ΣΤΑΥΡΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,
ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΟΥ...''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου