Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΝΩΝ κ. ΚΗΡΥΚΟΥ!

 


 Στον Μοναστηριακό Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης - Τιμίου Σταυρού Κορωπίου Αττικής εόρτασε την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2021 ε.η., τα ονομαστήριά του ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος. Το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουλίου τελέσθηκε ο εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Κηρύκου και συνιερουργούντος του Σεβ/του Επισκόπου Άργους κ. Γερασίμου. Επιπλέον στον εσπερινό συμμεττείχαν οι Ιερείς Πανοσ/τατος Ιερομ/χος Αρχιμ/της π. Αντώνιος Γκιόκας, ο Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Γεώργιος Πανίσης, ο Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Ιγνάτιος Δημητρίου και ο Ιερεύς π. Δημήτριος Ντουμποβίτσκι, αλλά και ικανός αριθμός πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν ''έτη πολλά'' εις τον εορτάζοντα Σεβ. κ. Κήρυκο.

 Το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε στον ίδιο Ιερό Ναό η ακολουθία του Όρθρου και το Πανηγυρικό δυσαρχιερατικό και ιερατικό Συλλείτουργο Ιερουργούντων των ως άνω Αρχιερέων αλλά και Ιερέων. Τον Μακ/το Αρχιεπίσκοπο Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Παχώμιο, ο οποίος λόγο γήρατος δεν κατέστη δυνατόν να προσέλθει εις την εορτή, εκπροσώπησε ο Σεβ/τος Επίσκοπος Άργους κ. Γεράσιμος, ο οποίος ευχήθηκε εις τον επίσκοπον κ. Κήρυκο και δια λογαρισαμό του απουσιάζοντος εις την Αυστραλίαν, Σεβ/του Μητροπολίτου Πατρών και Τοποτηρητού Αυστραλίας κ. Ευσταθίου.

 Τους εορτίους ύμνους απέδωσε εξαιρετικά χορός με Ιεροψάλτες τους μοναχούς π. Ηλία εκ Ρουμανίας και π. Κασσιανό εξ Άργους. Ο δε π. Ηλίας εκτός από εξέραιτος γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής είναι και Θεολόγος.

 Άξιο αναφοράς είναι και το εξής: Στο μέσον του ναού εκτός της εορτίου εικόνος των Αγίων Συνάθλων Κηρύκου (3 ετών βρέφους) και της Μητρός αυτού Ιουλίττης, ετέθη και η Ιερά εικόνα των εν Κύπρω νεοφανέντων αλλά και νεοαγιοκαταταχθέντων Οσιομαρτύρων Αγαθονίκης και Νεκταρίου και τούτο προς γνωστοποίησή τους και από τους Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Έλλάδος. Μάλιστα, ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος, μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, την Ιερά Εικόνα που κρατούσε ο Σεβ. κ. Γεράσιμος, την έχρισε εις τις τέσσερεις γωνίες της δια του εν έτει 2020 καθαγιασθέντος εις την Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, Αγίου Μύρου. Κι αυτό διότι έτσι προστάζει το Μέγα Ευχολόγιον.

 Των εορτίων πνευματικών εκδηλώσεων ακολούθησε προς όλους υλική τράπεζα, η οποία προετοιμάσθηκε από την μοναχή της εν λόγω Ιεράς Μονής σε συνεργασία και με άλλες κοσμικές γυναίκες οι οποίες οικειοθελώς μόχθησαν δι' αυτήν. 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ









ΟΡΘΡΟΣ







ΔΥΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ
ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ















 Ο Διαχειριστής του BLOG <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ>>, έχοντας την ευλογία από τον Θεό να είναι πνευματικό τέκνο του εορτάσαντα Μητροπολίτου Αγίου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου, εύχεται εις την Σεβασμιότητά του '' ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ '', '' ΕΤΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ'' και ''ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ'' εις τον αμπελώνα του Κυρίου. Ο Θεός να τον αξιώνει ώστε να κάνει ''ΣΩΣΤΕΣ'', βήμα προς βήμα '' ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ '' και '' ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕΝΕΣ'' με τα θεμέλια των λόγων των Αγίων Πατέρων Ενώσεις, όπως αυτή του 2019. 

'' ΚΥΡΗΚΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΗΜΩΝ ΔΕ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ, ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ!!! ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου