Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΗΣΣΑΣ!

  


 Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2021 ε.η., το απόγευμα, μνήμη των Οσίων Δομετίου και Νικάνορος του θαυματουργού, ο Σεβ. Επίσκοπος Άργους κ. Γεράσιμος, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως αλλά και ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ.κ. Κηρύκου, του και Τοποτηρητού της Νήσου Κρήτης, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων στο Ιερό Κατακομβικό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Αγ. Άννης και Αγ. Ολυμπιάδος της Διακόνησσας, το οποίο βρίσκεται εντός της αυλής της Οικογενείας Ιωάννου και Δήμητρας Ανδριανάκη, Δέμπλας Χανίων Κρήτης (έναντι του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου). Στη συνέχεια τέλεσε τον Εσπερινό επί τη μνήμη των Αγίων Μύρωνος Επισκόπου Κρήτης και Αιμιλιανού του Ομολογητού (8 Αυγούστου ε.η.). Λίγο πρίν την Ολοκλήρωση και του Εσπερινού, στο καθορισμένο υπό του Τυπικού σημείο, στο ''Νυν απολύεις'', ξεκίνησε η ακολουθία της κατά σειρά Μικρής Παρακλήσεως, ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζωμένης ''Πάντων Θλιβομένων η Χαρά''. Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως ο Σεβ. κ. Γεράσιμος πραγματοποίησε την απόλυση του Εσπερινού και είπε το ''Δι' ευχών''.
 Την άλλη μέρα το πρωί, Σάββατο 8 Αυγούστου 2021 ε.η., αφού πρώτα αναγνώσθηκε το ''Μεσονυκτικό'' του Σαββάτου και εψάλλει η ακολουθία του '' Όρθρου '', στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πρώτη θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας εκφώνησε έναν σύντομο λόγο αναφέροντας πως τα χρόνια που τώρα ζούμε, τα λεγόμενα του 8ου αιώνος, είναι εκείνα για τα οποία οι Άγιοι Πατέρες έλεγαν πως τα πράγματα θα φτάσουν σε τόσο τραγικό σημείο, που οι Πραγματικοί Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα διωχθούν στον μέγιστο βαθμό, θα στερηθούν τους Ναούς, θα προσεύχονται στους Οίκους τους μέχρι το σημείο εκείνο που θα εισέλθουν, όπως παλαιότερα, έτσι και τώρα στις Κατακόμβες.
 Αμέσως μετά το ''Δι' ευχών'', ο Σεβ/τος διένειμε το αντίδωρο.
 Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως ένας συντοπίτης του κ. Ιωάννη Ανδριανάκη, τον συνεχάρει στον μέγιστο βαθμό για τον Επίσκοπο που ήρθε και τέλεσε την πρώτη θεία Λειτουργία του Ιερού Παρεκκλησίου και επιπλέον του είπε πως σε όσες εκκλησίες κι αν έχει πάει μέχρι τώρα στη ζωή του, τόσο στην Αθήνα που μένει μόνιμα, όσο και στην Κρήτη τον τόπο καταγωγής του, Ποτέ του δεν ένιωσε σε τόσο μεγάλο βαθμό κατάνυξη, όσο ένιωσε στην πρώτη θεία Λειτουργία της μικρής αυτής εκκλησούλας.
 Στη συνέχεια στο σπίτι της Οικογένειας Ανδριανάκη, πλησίον του Ιερού Ναού, διανεμήθηκε ο άρτος και ακολούθως παρατέθηκε πλούσια υλική τράπεζα προς τιμή του Λειτουργού, Σεβ. κ. Γερασίμου αλλά και όσων από το κόσμο μπόρεσαν να παρακαθήσει σε αυτή.
 Ο Διαχειριστής του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ>> και εγγονός της συγκεκριμένης Οικογενείας, εύχεται μέσα από την καρδιά του, το μικρό τούτο ταπεινό εκκλησάκι να γίνει η αφορμή ώστε κι άλλοι πιστοί να έρθουν στον Σωστό δρόμο της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.
  Στο σημείο αυτό νομίζω πως θα ήταν καλό να αναφέρω κάποια λόγια που είπε η γιαγιά μου στον Σεβ/το για το Εκκλησάκι. Αυτά είναι τα εξής: <<Σεβ/τε Γεράσιμε θα ήθελα να σας εξομολογηθώ κάτι το οποίο δεν το έχω κρυφό από κανέναν. Επειδή μέχρι τώρα που βρίσκομαι στην Ορθοδοξία, έχω διωχθεί δύο φορές από Εκκλησία, τόσο εδώ όσο και στην Αθήνα, θα ήθελα να ξέρετε πως, κατόπιν φυσικά ευλογίας του Σεβ/του κ. Κηρύκου, του εδώ μητροπολίτη μας, τον Ναό ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να τον στερήσω από ΚΑΝΕΝΑΝ. Ακόμη και άτομα άλλης συνόδου με το παλαιό ημερολόγιο θελήσουν να έρθουν σε αυτόν για να εξομολογηθούν, να κάνουν μία βάπτιση, έναν γάμο ή μία κηδεία ή και να λειτουργήσουν ακόμα, εγώ ΔΕΝ πρόχειται να πω ποτέ μου ΟΧΙ. Εκτός και αν ο Σεβ/τος Κήρυκος δεν μου επιτρέψει να δώσω την Εκκλησία. Και θα το κάνω διότι έστω κι αν η Εκκλησία μπήκε σε χώρο του δικού μου σπιτιού, στην πραγματικότητα όμως, αυτή ανήκει στον ΘΕΟ κι ΕΚΕΙΝΟΣ κρατάει τα κλειδιά της στα χέρια Του.Οπότε ΕΚΕΙΝΟΣ θα αποφασίσει ποιοί θα μπουν και ποιοί όχι>>. 
 Στη συνέχεια παρατίθονται φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα Θυρανοίξια και τις υπόλοιπες Εκκλησιαστικές Ακολουθίες.












 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου