Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝ





 κ. Κάτσουρα,

 Στα τελευταία σχόλιά σας σχετικά με το θέμα της κατ' εσάς ''μη γενομένης ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ'' κατά την ημέρα του αγιασμού των γραφείων του συλλόγου εις τον οποίον προεδρεύετε, αναφερθήκατε χωρίς σεβασμό εις το πρόσωπο του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου, αποκαλόντας τον απλά Κύριο και όχι Σεβασμιώτατον. Εξ' όσων όμως φαίνεται και από τα παραπάνω έγγραφα, τα αφορόντα εις αυτό ακριβώς το θέμα, κανείς από την ''σύνοδό'' σας, ούτε ο τότε ''Αρχιεπίσκοπός'' σας, δεν υπέγραψε την καθαίρεση του Σεβ/του ώστε εσείς να δικαιούστε δημόσια να τον αποκαλείτε απλά Κύριο και όχι Σεβασμιώτατον. Επιπλέον αν κανείς σκεφτεί πως τα πρωτότυπα των παραπάνω εγγράφων, ζητήθηκαν από τον Σεβ/το, μιας και εις αυτόν και μόνο αναφέρονται, και ποτέ δεν του εδόθησαν, τότε κανείς μπορεί πολύ εύκολα να βγάλει το συμπέρασμα πως οι ''αποφάσεις'' αυτές όχι μόνον ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΕΣ είναι και καμία ισχύ δεν έχουν, αλλά συν τοις άλλοις προσπαθούν να πλανέψουν το ευρύ κοινό πως ο Σεβ/τος Κήρυκος τελεί υπό ''Καθαίρεση''. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, μικροί και μεγάλοι, εγγράμματοι και ολιγογράμματοι, χαρτιά χωρίς υπογραφή είναι κενές σελίδες. Διότι, αν έστω  και μία στις χίλιες, τα έγγραφα αυτά είχαν υπογραφές, τότε γιατί δεν απεστάλθησαν στον Σεβ/το τότε που εκείνος τα είχε ζητήσει; Μήπως δεν είχε το δικαίωμα να τα ζητήσει, ή μήπως ζητούσε κάτι που ήταν αδύνατον να γίνει, όταν εκείνος ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις διαδικασίες, μιας και για πάρα πολλά χρόνια είχε αποτελέσει Αρχιγραμματέας της Παλιάς Ορθοδόξου Συνόδου; Ή μήπως θέλετε, κ. Κάτσουρα, για πολλοστή φορά να αναφέρουμε την διαφωνία του Σεβ/του Γαλακτίωνος σχετικά με την ''άδικη'' αυτή ''Καθαίρεση'';



 Ένα έγγραφο το οποίο στην πρώτη του σελίδα Αναφέρει το όνομα του Μητροπολίτου Γαλακτίωνος ως παρόντος στην εν λόγω  συνεδρίαση και στην τελευταία του σελίδα δεν φέρει την υπογραφή αυτού, πόσο Ορθό και Ορθόδοξο μπορεί να είναι; Αλλά αναλογιζόμενος και τις πράξεις τις ''συνόδου'' σας, αναρωτιέμαι το κατά πόσο αυτή μπορεί να εκδώσει ''καθαιρετικές αποφάσεις'', όταν εκείνη πρώτη με τις πράξεις τις είναι ΑΥΤΟΚΑΘΗΡΗΜΕΝΗ!!! Αλήθεια κ. Κάτσουρα, μία ''σύνοδος'' που παραιτεί τον ''Αρχιεπίσκοπό της και την ίδια ακριβώς στιγμή τον κάνει Πρόεδρο Πατρών, στρεφόμενη κατ' αυτόν τον τρόπο εναντίον των Ιερών Κανόνων, μπορεί να καθαιρέσει; Μία ''σύνοδος'' η οποία κάνει ''αρχιεπίσκοπό'' της κάποιον αιρετικό και κατακραυγαζόμενο από το ίδιο το ποίμνιό της, μπορεί να καθαιρέσει; Μία ''σύνοδος'' η οποία ''χειροτονεί επίσκοπο'' τον ιερέα εκείνον που νωρίτερα ΧΕΙΡΟΔΙΚΗΣΕ, μπορεί να καθαιρέσει; Μία ''σύνοδος'' η οποία ''χειροτονεί επισκόπους'' ιερείς που τελούν υπό αυστηρούς κανόνες από τους Πνευματικούς τους, τους οποίους κανόνες ούτε Οικουμενική Σύνοδος δεν δύναται να άρει, μπορεί εκείνη να καθαιρέσει; Μία σύνοδος η οποία έχει καταγγελεθεί από τον ίδιο τον ''επίσκοπό'' της για λάθος τρόπο λειτουργίας, μπορεί να καθαιρέσει; Ή μήπως μία ''σύνοδος'' η οποία εκδιώκει ηλικιωμένους Κληρικούς και Καταλαμβάνει Ναούς, δίνατε αύτη να καθαιρέσει; Εν ολίγοις, η ''σύνοδός'' σας κ. Κάτσουρα που έχει πράξει όλα αυτά, έχει και το δικαίωμα να καθαιρεί; Αν ναι, τότε εσείς ΔΕΝ πρεσβεύετε την δικαιοσύνη αλλά γυμνή τη κεφαλή Κηρύττετε και με το ίδιο σας το αίμα υπογράφετε την ΑΔΙΚΙΑ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ όμως είναι ΔΙΚΑΙΟΣ, και επομένως εσείς καμία μυστηριακή ή και απλή σχέση έχετε με' Αυτού. 
 Μετά απ' όλα τα παραπάνω, κ. Κάτσουρα, θα θέλαμε να μας αποδείξετε πως εσείς νομιμοποιείστε δημόσια να αποκαλείτε τον Σεβ/το Κήρυκο ''Κύριο'' και όχι Σεβασμιώτατο.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου