Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ




   Ο Ναός είναι ο Πανάγιος Τόπος μέσα στον οποίο βρίσκει ανάπαυσι και ανακούφισι κάθε βασανισμένη ψυχή. Μέσα στο ναό ανεφοδιάζεται ο άνθρωπος και παίρνει καινούργιες δυνάμεις για να συνεχίση τον πνευματικό αγώνα.
     Μέσα στην Εκκλησία ο άνθρωπος μοιάζει σαν το θαλασσοδαρμένο καράβι που ξεκουράζεται σ'ένα γαληνεμένο λιμάνι, ύστερα από ένα μακρυνό και κουραστικό ταξίδι.
   Ο εκκλησιασμός δεν μειώνει, ούτε υποβιβάζει τον άνθρωπο, όπως δυστυχώς πιστεύουν πολλοί επηρεασμένοι από το κοσμικό φρόνημα. Αντίθετα τον προφυλάσσει από κάθε βλαβερό και καταστρεπτικό, του ανοίγει καινούργιους πνευματικούς ορίζοντες, τον εξευγενίζει, τον ειρηνεύει εσωτερικά και τον βοηθεί να βλέπει καλύτερα την ζωή και την αποστολή του. 
  Στον Ναόμυριάδες ψυχές παίρνουν δύναμι για να σηκώσουν το βαρύ φορτίο της ζωής. Μυριάδες πονεένες ψυχές και ματωμένες από την κακία και την αμαρτία βρίσκουν βάλσαμο παρηγορίας κάτω από τους τρούλλους των Εκκλησιών.
    Γι' αυτό Χριστιανέ μου μη ξεχνάς αυτό το υψηλό καθήκον. Μη ξεχνάς τον εκκλησιασμό που είναι μία ζωοπάροχη και ανεξάντλητη πηγή για τον κουρασμένο και ταλαιπωρημένο οδοιπόρο της ζωής.
    Σύνθημά σου ας είναι: Ποτέ να μη λείψω από τον Ναό, από τον οίκο του Θεού. <<Εξελεξάμην παραριπτείσθαι εν τω οίκω του Θεού μου μάλλον ή οικείν με εν σκηνώμασιν αμαρτωλών>>. Δηλ. Προτιμώ να είμαι παραπεταμένος σε μία άκρη του Ναού, παρά να κατοικώ στα αμαρτωλά παλάτια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου