Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ




Τι λέγει ο Παπαδιαμάντης δια την πολιτικήν και τους πολιτικούς.

   <<... Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκε την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αιθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησετην ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου. Τότε και τώρα πάντοτε  αυτή. Τότε δια της βίας, τώρα δια του δόλου... και δια της βίας. Πάντοτε αμετάβλητοι οι σχοινοβάται ούτοι, οι Αθίγαννοι, οι γελωτοποιοί ούτοι πίθηκοι (καλώ δ' ούτω τους λεγομένους πολιτικούς). Μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά δια τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των...>>
   Δεν είχε καθόλου άδικο ο μεγάλος λογοτέχνης Παπαδιαμάντης με όσα γράφει δια την πολιτικήν και τους πολιτικούς. Διότι ήτο και είναι η πραγματικότης και ας μη ξεγελιόμαστε. Ας σκεφθή καλά ο κάθε ορθόδοξος χριστιανός πόσον σφάλει, όταν <<θεοποιή>> την πολιτικήν και τα κόμματα.  

1 σχόλιο:

  1. Εκτός από όλους τους υπόλοιπους ''Πολιτικούς'', τα παραπάνω λόγια πρέπει όλως ιδιαιτέρως να τα προσέξει ο πρώην ''εν Χριστώ αδελφός'' και νυν πεπλανημένος ''Στεφανίτης'' Θεολόγος κ. Δημήτριος Κάτσουρας, ο οποίος ανήκει εις το πολιτικό κόμμα ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ''. Θα λέγαμε πως ο μεγάλος λογοτέχνης Παπαδιαμάντης, θέλοντας να ομιλήσει γενικά για τους πολιτικούς, σκιαγραφεί απόλυτα το Προφίλ του κ. Κάτσουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή