Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ!!!




ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να αποκαληφθεί η πάσα αλήθεια επί του Θέματος των Ιερών Εικόνων, ενός θέματος το οποίο είχεν απασχολήσει τους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας την χρονική περίοδο του 1995. Κατ' αυτήν την περίοδον 5 πρώην επίσκοποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ήτοι: ο Μεσσηνίας κ. Γργηγόριος, ο Αττικής κ. Ματθαίος, ο Φθιώτιδος κ. Θεοδόσιος, ο Κοζάνης κ. Τίτος και ο Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομος, έπληξαν την Ορθοδοξίαν, δημιουργώντας ένα ακόμη σχίσμα, αυτό των λεγομένων ''Πέντε'', το οποίον στηριζόταν σε σωρεία ψευδών κατηγοριών έναντι του Μακ/του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ανδρέου και της περί αυτού Ιεράς Συνόδου, πως δήθεν δεν δέχονται και δεν προσκυνούν συγκεκριμένες Ιερές Εικόνες. Πρόκειται περί των Εικόνων  της ''Αγίας Τριάδος'' και της ''Αναστάσεως του Κυρίου''. Εικόνες οι οποίες, όπως θα γίνει και τοις πάσι φανερόν, με επίσημα έγγραφα - Ομολογίες του Αρχιεπισκόπου και της υπ' αυτού Ιεράς Συνόδου, του σεπτού Κλήρου και του Πιστού λαού, γίνονται δεκτές και προσκυνητές ως εικόνες της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Πράγμα που με λίγα λόγια σημαίνει πως την ίδια ακριβώς στιγμή που η ομάς των πέντε πρώην Ιεραρχών επικαλείται θέμα μη προσκύνησις των παραπάνω εικόνων, αυτό δεν υφίσταται αφού ο Αρχιεπίσκοπος τις έκανε αποδεκτές.
Ελπίζουμε με τη βοήθεια του Αγίου Θεού, πως με την εργασία αυτή θα βοηθήσουμε να φανεί η αλήθεια και ταυτόχρονα τα πραγματικά αίτια τα οποία οδήγησαν τους 5 πρώην Ορθοδόξους επισκόπους εις την κήρυξιν νέου σχίσματος. Αφού εις την παρούσαν θα δημοσιευθούν όλες οι θέσεις, τόσο του ιδίου του Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέου, όσο και της Ιεράς Συνόδου, οι οποίες εστερέωσαν την Ορθόδοξον Εκκλησίαν κατά την χρονικήν εκείνην περίοδον έναντι του υφιστάμενου νέου σχίσματος.

Ευχόμεθα ολοψύχως καλήν ανάγνωσιν!!!

Ο ΠΡΟΛΟΓΗΣΑΣ
Δ. Π. 

ΜΕΡΟΣ Α'

 - ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝ ΤΗΣ 21.04.1995 ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΕΝ ΑΥΤΩ!!! 


Το πρώτο πράγμα το οποίο καλούμαστε να παρουσιάσουμε είναι το Ιστορικό και πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη 21 Απριλίου του 1995 εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως. Η σημασία και ο λόγος όπου οδήγησαν τον Αρχιεπίσκοπον εις την σύγκλισή του, ήτο η από κοινού ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ μετά των 5 πρώην επισκόπων, ώστε να επανέλθει εις τους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας η χαμένη ειρήνη. Αυτό όμως ποτέ δεν επραγματοποιήθει. Αφού οι πέντε αρχιερείς οι οποίοι είχαν καλεσθεί από τον Αρχιεπίσκοπο να λάβουν μέρος εις το συλλείτουργον, ποτέ δεν εμφανίσθησαν και επιπλέον απαγόρευσαν εις τους κληρικούς τους να λάβουν κι αυτοί μέρος εις το συλλείτουργον, δημιουργώντας κατ' αυτόν τον τρόπο επίσημο σχίσμα εις την Εκκλησίαν. 
Το γεγονός της απουσίας των προσκεκλημένων επισκόπων, δεν κατέστησε αδύνατη την διαξαγωγή του Συλλειτούργου και ούτω επραγματοποιήθει μετά πλήρους επιτυχίας υπό την παρακολούθηση πλήθος κόσμου και σε κατανυκτικότατη ατμόσφαιρα. Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας εκφωνήθηκε από τον Μακαριώτατον λόγος δια του οποίου εγένοντο εμφανέστατη η εντολή προσκύνησις των Ιερών εικόνων Αγίας Τριάδος και αναστάσεως του Κυρίου. 
Ο Μακαριώτατος πολύ χαρακτηριστικά είπεν επ' αυτού:
Μείνετε πιστοί εις την υπ' αριθμ. 2566/23.1.92 Ποιμαντορικήν Εγκύκλιον, την οποίαν εξέδωκεν η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, και με την οποίαν κηρύσσεται ο σεβασμός και η προσκύνησις όλων των Ιερών Εικόνων.
Ιδού λοιπόν η ξεκάθαρη θέσις του Μακαρ/τάτου έναντι του μεγίστου αυτού, υπό τους πέντε αρχιερείς, προκύψαντος ζητήματος. Ο Αρχιεπίσκοπος ομολογεί και καλεί όπως όλες οι ιερές εικόνες προσκυνούνται από τους πιστούς. Καμία δεν απορρίπτει και αυτό ζητεί να κάνουν και οι υπόλοιποι Αρχιερείς της υπ' αυτού Ιεράς Συνόδου. Εντολή η οποία επραγματοποιήθει από τους εμμένοντες εις το πλευρόν του Αρχιεπισκόπου Αρχιερείς. Αφού ούτοι μαζί με τον σεπτόν κλήρον και τον πιστόν λαόν εξέδωκαν ομολογίες εις τις οποίες γίνεται καταφανέστατη η εμμονή τους εις τις παραδόσεις της Εκκλησίας και η προσκύνησις υπ' αυτών όλων των εικόνων.
Αν λοιπόν σταματούσαμε εις αυτό το σημείο την παρουσίαση αυτού του πονήματος, η παραπάνω δήλωσις του Αρχιεπισκόπου, όπως επίσης και η ένδυσή του με στολήν την οποίαν κοσμεί επιγονάτιον της Αγίας Τριάδος, φτάνουν ώστε να καταλάβει κάθε λογικός άνθρωπος πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν έτρεφε μένος έναντι της συγκεκριμένης εικόνος και οποιασδήποτε άλλης,οπότε δεν υπήρχε και λόγος δια να δημιουργηθεί κάποιο σχίσμα. Αφού ο σεπτός Ποιμενάρχης είχε τις ίδιες αντιλήψεις με τους διαμαρτυρούμεους 5 αρχιερείς. Όμως δια να φανούν κι άλλες αλήθειες, προχωράμε την εργασία μας και εις την συνέχειαν θα αποκαλύψουμε κι άλλα στοιχεία.

 -  ΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ!!!

Αι σκοτειναί δυνάμεις γνωρίζουν πολύ καλά την απλότητα της ευσεβείας των Γ.Ο.Χ., δια τούτο ενεργούν καταλλήλως! Προκειμένου να επιτύχουν τα διαλυτικά και καταλυτικά σχέδιά τους, εκμεταλλεύονται και καπηλεύονται και την ίδιαν την Ορθοδοξίαν! Δηλαδή κηρύσσουν ψεύδη, βλασφημίας, αιρέσεις, τας οποίας παρουσιάζουν ως Ορθοδοξίαν! Ιδιαυτέρως εξεμεταλλεύθησαν με πολλήν μέθοδον τον ζήλον δια τας Ιεράς Εικόνας και επέρασαν το ψευδές και σατανικόν μήνυμα περί ''Εικονομαχίας'' μάλλιστα δε, μετά την υπ' αριθ. 2566/23.1.92 Ποιμαντορικήν Εγκύκλιον της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία ώρισεν ότι γίνονται δεκταί και προσκυνηταί, όλαι αι άγιαι εικόνες, αδιακρίτως βυζαντινής και κλασσικής τεχνοτροπίας! Η Εγκύκλιος αύτη έγινε δεκτή από όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας. Εις την απόφασιν αυτήν εμμένομεν και θα εμμένωμεν.

 - ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΝΕΟΝ 1950!!!

Επειδή όμως δεν ημπορούν να αντιμετωπίσουν την ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ - ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΝ, δια τούτο ηβουλήθησαν να εξοντώσουν (μέχρι σήμερον επεχείρησαν ηθικά - πνευματικά, ίσως αύριον σωματικά), τον Αρχιεπίσκοπον και ετέρους Αρχιερείς ως και τους θεολόγους Κληρικούς και Λαϊκούς, να περιέλθη δε ο αγών και η πλοήγησις του σκάφους της Εκκλησίας εις αυτούς, οι οποίοι πολεμούν τον Αρχιεπίσκοπον και τους θεολόγους Κληρικούς. Ήδη καταφανώς επιχειρείται νέον 1950! Δηλαδή αρπαγή Μονών ή διχασμός προς εκβιασμόν, ανταρσίαι, ύβρεις, φανατισμοί, οι οποίοι σκοτίζουν, και ήδη συντηρούν ακήρυκτον σχίσμα. Και ταύτα συντελούνται όχι δια των εξωτερικών εχθρών, αλλά διά ''ορθοδόξων'' ρασοφόρων και λαϊκών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου