Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΧΩΡΙΣ... ''ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ''

Του Θεολόγου Χαρίλαου Στουραΐτη

Κάθε φορά που η Εκκλησία,κλήρος και λαός,εκκλήθη να αντιμετωπίση τους αιρετικούς και τις πλάνες τους ,ενήργησε με υπευθυνότητα,σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι της Αληθείας.
Δέν έκανε <<εκπτώσεις>> ούτε ποτέ <<χαλάρωσε>> όταν επρόκειτο να διαφυλάξη το πλήρωμα από τους αμετανοήτους<<βαρείς λύκους>>,οι οποίοι παραχάρασσαν την Ορθόδοξον Διδασκαλίαν και έθεταν σε κίνδυνο την σωτηρίαν των πιστών.
Χρησιμοποίησε βέβαια και την σωστικήν μέθοδον της Οικονομίας, όχι όμως για να δικαιώση και να επιδοκιμάση τους αιρετικούς και τις θεωρίες τους,αλλά για να τους οδηγήση ,αφού πρώτα μετανοήσουν ,εντός της Κιβωτού,εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Σήμερα,στην εποχή του οικουμενισμού,του πνευματικού αποπροσανατολισμού και της πλήρους διαστρεβλώσεως της διδασκαλίας των ορθοδόξων πατέρων της Εκκλησίας,είναι επιβεβλημμένον,εμείς το μικρό λείμμα,οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να μιμηθούμε και να εφαρμόσουμε την πρακτική των αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ,ώστε, να μην αλλοτριωθούμε από πλάνες και νεωτερισμούς και καταστούμε έτσι επίορκοι και αρνηταί σε όλα εκείνα που αυτοί μέσα από τα μαρτύρια και τους αγώνες τους μας παρέδωσαν.
Καθολικοί,Προτεστάντες,Αγγλικανοί,Βουδιστές Μωαμεθανοί,Χιλιαστές,Νεοημερολογίτες και Παλαιοημερολογίτες, είναι οι κυριώτεροι εχθροί της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού,τούτη την στιγμή.
Τυχόν ένταξή τους στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας,γίνεται πρώτα με την απαραίτητη κατήχηση και, στην συνέχεια, με το Μυστήριο του Βαπτίσματος.
'Αλλη μέθοδος απ'αυτήν δεν υπάρχει.
'Οσον αφορά τους αγαπητούς πρώην πνευματικούς αδελφούς,οι οποίοι έσχισαν το σώμα της Εκκλησίας,μη αποδεχόμενοι τους δογματικούς 'Ορους και τις Αποφάνσεις των Οικουμενικών Συνόδων περί των αγίων εικόνων,αυτοί εντάσσονται εντός Αυτής, ύστερα από ενδελεχή Κατήχηση και, εάν έχουν κατανοήση και ασπαστή όσα η Ζ' Οικουμενική Σύνοδος κελεύει.
Σε διαφορετική περίπτωση παραμένουν στους κατηχουμένους.
Οι δε κληρικοί της πιό πάνω θρησκευτικής κοινότητος , γίνονται αποδεκτοί μόνον διά Χειροθεσίας.
Τα ίδια ασφαλώς ισχύουν και για τους σχιματοαιρετικούς Νικολαοστεφανίτας,οι οποίοι κατεπάτησαν δεκάδες Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας,κατασυκοφάντησαν και <<κατακρεούργησαν>> ηθικά και πνευματικά ορθοδόξους κληρικούς και λα'ι' κούς σε όλην την υφήλιον,με σκοπό την εξουσία και την επικυριαρχία.
Οι καθεστωτικές και ολοκληρωτικές τους πρακτικές ,μαζί με την αθέτηση των Ιερών Κανόνων ,μάλλον δεν έχουν προηγούμενο στην Εκκλησιαστική Ιστορία,και ήταν αυτά που τους έθεσαν εκτός της Κιβωτού της σωτηρίας.
Αντικανονική και κατόπιν συναλλαγής παραίτηση και υποβιβασμός αρχιεπισκόπου ως προέδρου Πατρών.
Ανταλλαγή Μητροπόλεων και παράδοση της Αρχιεπισκοπής σε ματαιόδοξο και αιρετικό δεσπότη.
Κατάργηση της Ιεράς Παραδόσεως στην Κύπρον.
Κατασυκοφάντηση, ψευδοκαθαιρέσεις και ψευδιαφορισμοί έναντι δεκάδων Ορθοδόξων Κληρικών...
Και όλα αυτά ,για να γίνη συγκεκριμένο πρόσωπο επίσκοπος !
Γι'όλους αυτούς του λόγους,αλλά και για πολλούς άλλους ακόμα,οι θέλοντες εισελθείν κληρικοί της πιό πάνω θρησκευτικής ομάδος εντός της Μίας,Αγίας,Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας,γίνονται δεκτοί μόνον διά Χειροθεσίας και Λίβελλον.
Και ο νοών νοείτω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου