Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΜΗΤΡ/ΤΟΥ Γ.Ο.Χ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ κ.κ. ΚΗΡΥΚΟΥ

1η του Μηνός Σεπτεμβρίου σήμερα και η Εκκλησία εορτάζει το νέον Εκκλησιαστικόν έτος. Σαν σήμερα το έτος 1996 δύο μεγάλα Εκκλησιαστικά γεγονότα έλαβαν χώραν. Πρώτα πραγματοποιήθησαν τα εγκαίνια του Μοναστηριακού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής και εν συνεχεία, την ίδια ημέρα, ετελέσθη η ενθρόνισις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου. Τα δύο αυτά γεγονότα καθώς και την 22η Επισκοπική του διακονία εις τους κόλπους της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος τα εόρτασε δια της παρουσίας του εις την τελεσθήσαν υπό του εκ Κύπρου Ιερέως π. Μιχαήλ Θείαν Λειτουργίαν, η οποία ετελέσθη σήμερον εις τον ως άνω Μοναστηριακό Ιερό Ναό. Στην Θεία Λειτουργία και παρά το πλευρό του Σεβ/του παρέστησαν συμπροσευχόμενοι και οι Άγιοι Αρχιερείς Μητροπολίτης Κιτίου και Έξαρχος Πάσης Κύπρου κ.κ. Παρθένιος και Μητροπολίτης Κένυας κ.κ. Ματθαίος. Παρόν εις αυτήν ήτο και ο εξ Αγγλίας Ιερομ/χος π. Σωζόμενος, εφημέριος του εις Μπέρμιγχαμ Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η διεύθυνση του ''ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ'' εύχεται έτη πολλά εις τον Σεβ/το Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κήρυκον καθώς επίσης εύχεται και δια τον Μοναστηριακόν Ιερόν ναόν Αγίας Αικατερίνης ο Θεός να συνεχίζει να φυλάει αυτόν άτρωτον από τας επιθέσεις των πολεμίων και πάντοτε εντός των τειχών της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Όσο δι' αυτούς που συνετέλεσαν το 1996 εις τις δύο αυτές μεγάλες στιγμές της Ορθοδόξου Εκκλησίας και πλέον οικειοθελώς βρίσκονται εκτός αυτής, δηλ. τους ακολουθούντας την ''σύνοδον'' του ''αρχ/που'' κ. Στεφάνου, η Εκκλησία πάντοτε τους αναμένει να γυρίσουν μετανοημένοι εις τους Κόλπους της.     


ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ 
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου