Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι προσπάθησαν με την βία και με την ειρωνεία να σβήσουν το φως που ακτινοβολούσε ο τυφλός με την θεραπεία του. Με την βία προσπάθησαν να τον τρομοκρατήσουν και με την ειρωνεία προσπάθησαν να τον εξευτελίσουν. Είναι τα μέσα που χρησιμοποιούν πάντοτε οι εχθροί του Χριστού.
Ο Ηρώδης απεκεφάλισε τον Πρόδρομο με την βία δια να μη τους ελέγχη, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι εσταύρωσαν τον Χριστό  δια να μη χάσουν τα προνόμιά τους, η Ρώμη θανάτωσε εκατομμύρια χριστιανούς, δια να μη χάσουν την κυριαρχία τους, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα χρησιμοποιούν την βία δια να επικρατούν.
Οι πολέμιοι του Χριστού χρησιμοποιούν και το εξ ίσου φοβερόν όπλον την ειρωνεία. Οι φαύλοι ειρωνεύονται τους ευσεβείς. Οι φερόμενοι ως δυνατοί τους αδύνατους, οι έχοντες μειονεκτήματα κατωτερότητας αυτούς που νοιώθουν αισθήματα υπεροχής απέναντί τους.
Η μανία και των πρώτων και των δεύτερων διωκτών του Χριστού πέφτει εις το κενόν. Η αλήθεια πάντοτε λάμπει και φωτίζει. Μπορεί να φαίνωνται ότι προσωρινά επικρατούν, κυριαρχούν και δι' αυτό εντυπωσιάζουν. Στο τέλος όμως, αποδεικνύονται κούφιοι και αδειανοί από περιεχόμενο, δι' αυτό και εξευτελίζονται. Μόνο οι πραγματικοί χριστιανοί νικούν και θριαμβεύουν. Αρκεί όμως να έχουν το θάρρος που είχε ο τυφλός και να ομολογούν με παρρησία τον Χριστό.
Που είναι οι Ηρώδεις, οι Νέρωνες, οι Διοκλητιανοί; Που είναι οι διώκτες των χριστιανών. Που είναι οι άθεοι και οι μηδενιστές και οι άπιστοι που ειρωνεύονται την πίστι. Που είναι οι πολέμιοι της Εκκλησίας; Πάντες απώλοντο. Το μνημόσυνο αυτών απώλετο μετ' ήχου. Αύτη δε (η Εκκλησία) υπέρ τον ουρανόν αναβέβηκεν.
Και σήμερα διώκουν την πίστι, την Ορθοδοξία. Ειρωνεύονται τους πιστούς. Προσπαθούν να εξευτελίσουν την Εκκλησία. Προσπαθούν να σβήσουν τον Ήλιο της Ορθοδοξίας. Νομίζουν πως έχουν την δύναμι να κρύψουν την αλήθεια. Νομίζουν πως μπορούν να αφανίσουν τους Γνησίους Ορθοδόξους Χριστιανούς, με τους διωγμούς, με τις ειρωνείες. Όποιος όμως θέλει να σβήσει το φως, σβήνει ο ίδιος.

Πράγματι πολύ διδακτικό το παραπάνω κείμενο. Και για να το φέρουμε στα σημερινά δεδομένα, εκείνοι που σήμερα διώκουν μετά μανίας την Γνήσια Ορθόδοξο Εκκλησία είναι οι ''επίσκοποι'' της ''συνόδου'' του ''αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου Τσακίρογλου.
Δυστυχώς όμως δι' αυτούς όσες προσπάθειες κι αν έχουν κάνει για να εξαλείψουν την Ορθοδοξία, αυτές με την αφανή άμυνα του Χριστού, έχουν πέσει στο κενό. Ούτοι έχουν διώξει Ιερείς από τις ενορίες τους, έχουν καταλάβει Εκκλησίες και διάφορα άλλα κτίρια (πχ. Πνευματικό Κέντρο), έχουν τελέσει παράνομες χειροτονίες, έχουν παραβιάσει τους Θείους και Ιερούς Κανόνες, έχουν πράξει ενέργειες τις οποίες προσπάθησαν να αποκρύψουν από συνεπισκόπους τους, πεισματικά αρνούνται κάθε φορά να ομολογήσουν εγγράφως την Ορθοδοξία, και τούτο εις αίτημα ακόμη και εν χριστώ αδελφών τους. Όλα όμως αυτά παρεμβαίνει ο ίδιος ο Χριστός και τα αποκρούει, αφοπλίζοντας έτσι τους σημερινούς διώκτες. 
Ας ρίξουμε όμως και μία γρήγορη ματιά στην  εποχή του πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου. Τότε αυτοί που ήταν να λιθοβολήσουν, τα ρούχα τους τους τα ακουμπούσαν εις τους πόδας του Σαύλου (μετέπειτα αποστόλου Παύλου). Σήμερα τη θέση του Σαύλου έχει πάρει ο ''αρχιεπ/πος'' κ. Στέφανος, αλλά και κάθε άλλος που διώκει την Εκκλησία. 
Εμείς όμως ευχόμεθα μέσα από την καρδιά μας, κάποια στιγμή οι διώκτες αυτοί να δεχθούν την φώτιση του Θεού και να μετανοήσουν για όλα τα ανοσιουργήματα  που έχουν πράξει κατά της Εκκλησίας, ώστε στο τέλος οι ίδιοι να είναι εκείνοι που ψυχικά και πνευματικά έχουν βγει ζημιωμένοι.      

Την  ανάρτηση αυτή θα τολμήσουμε να την δημοσιεύσουμε και ελπίζουμε αυτή την φορά να μην βρεθούν κάποιοι να διαμαρτυρηθούν. Ωστόσο πριν φτάσουν στο σημείο αυτό τους θυμίζουμε πως όλα τα παραπάνω είναι απολύτως σύμφωνα με την ακριβώς προηγούμενη δημοσίευσή μας, η οποία μας δίνει το ελεύθερο ως ταπεινά μέλη του Αληθινού Σώματος του Χριστού, να ελέγχουμε κάθε επίσκοπο που θέλει να αντιτίθεται στους Κανόνες της Εκκλησίας, στην πατροπαράδοτη Ιερά Παράδοση και στην Ορθή Ομολογία Πίστεως. 
Εμείς εν ολίγοις ούτε ψέματα λέμε, ούτε καμία αίρεση διδάσκουμε. Απλά και ταπεινά πράττουμε το θέλημα του Χριστού, το οποίο με λόγια το διατύπωσαν οι άγιοι, ώστε να μην ξεχνάμε ποίοι είναι οι διώκτες και ποίοι τα μέλη της Εκκλησίας. 
Εν τούτοις όμως, αν και πάλι βρεθεί κάποιος που τυχόν διαφωνεί με όλα τα παραπάνω, τότε καλό θα ήταν να επικοινωνήσει κατευθείαν μαζί μας και να μην σπεύσει να απευθυνθεί εις τρίτους

ΧΡΙΣΤΟΣ = ΑΛΗΘΕΙΑ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου