Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Η ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ''ΣΤΕΦΑΝΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ'' ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ κ. ΠΑΧΩΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Καθώς οι εξελίξεις στην παράταξη του <<Αρχιεπ/που>> και <<Ηγουμένου>> κ. Στεφάνου Τσακίρογλου, σχετικά με τον νέο διωγμό του Σεβ/του Αργολίδος κ. Παχωμίου και του Σεβ/του Πατρών κ. Ευσταθίου, είναι πολλές, καλούμε τους αναγνώστες του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ>> και όποιον θέλει να γνωρίζει την αλήθεια, να διαβάζουν όσα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Πατρών ( http://impatron.blogspot.gr/).

Για ακόμη μία φορά το παρασυνοδικό κατεστημένο ενεργεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο δια κειμένων και αποφάσεων της ''Στεφανίτικης Συνόδου'', η οποία προτιμά να ενεργεί τα δέοντα υπέρ του διωγμού όσων ζητούν Καθαρή Ομολογία Πίστεως και Τήρηση των Ιερών Κανόνων, δηλαδή Γνησιότητα Ορθοδοξίας, όταν ταυτόχρονα αποστρέφεται κάθε καλοπροαίρετη προσπάθεια υπέρ της διεξαγωγής ενός εν Αγάπη και Αληθεία Διαλόγου. 

Ας εννοήσουν όμως τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της παρατάξεως αυτής, πως ο Θεός είναι Δίκαιος, και την κατάλληλη στιγμή αποδίδει εις όσους πρέπει τα εύσημα. Γι' αυτό όπως στο σχίσμα του 2005, η πρώτη ενορία που υφαρπάχθηκε από την εν λόγω παράταξη ήταν εκείνη της Αγ. Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως Αθηνών, τώρα η πρώτη μονή που απομακρύνεται από αυτήν την παράταξη είναι εκείνη που φέρει πάλι το Όνομα της Αγ. Τριάδος. Τυχαίο; Δεν το νομίζουμε. Και όσο για τους κόπους που έκανε ο Σεβ/τος Παχώμιος για να την χτίσει, τους οποίους κάποιοι εκμεταλεύνοται και τους αναφέρουν προκειμένου έτσι να φανούν ως υπερασπιστές του Πολιού Μητροπολίτου, και να χαίρον εκτιμίσεως εις τα μάτια του κόσμου, αυτούς ας τους έβλεπαν πρώτα εις το πρόσωπο του π. Θωμά, ο οποίος αν και έχυσε άφθονο αίμα και ιδρώτα για να χτίσει την αγ. Τριάδα, εν τούτοις όμως διώχθηκε από τα άτομα αυτά που ωρύονται περί κόπου, μιας και αυτά ούτε που θέλησαν ποτέ να κοπιάσουν να ευχηθούν περαστικά εις τον π. Θωμά, όταν εκείνος βρισκόταν ασθενής στο νοσοκομείο. Την Εκκλησία όμως που έχτισε ξέρουν σήμερα να την χαίρονται, πατώντας επί πτωμάτων. Επομένως, αυτό μόνο φτάνει ώστε εκείνοι που πραγματικά αναζητούν την αλήθεια, να καταλάβουν ποιεί είναι εκείνοι που γράφουν για κόπους.

Προς το παρόν αρκούμαστε σε αυτά και όταν πρέπει θα επανέλθουμε.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου