Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ!!!



Σήμερα 7 Φεβρουαρίου κατά το Ορθόδοξο Παλαιό Ημερολόγιο, μνήμη του αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, άγει τα σεπτά αυτού ονομαστήρια ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου και Έξαρχος Πάσης Κύπρου κ.κ. Παρθένιος. Η Διεύθυνση του ''Blogg'' <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ>>, εύχεται εις τον Νέον κατά την ηλικίαν Μητροπολίτην της Μαρτυρικής Νήσου Κύπρου, τα έτη του πολλά προπαντός Ορθόδοξα, Ομολογιακά  και καρποφόρα εις το Ποιμαντορικόν αυτού έργον.   
Εις την συνέχειαν παρατίθεται φωτογραφικό ρεπορτάζ εκ της Χειροτονίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Παρθενίου.

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΥ ΠΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ!!!

Οι Άγιοι Αρχιερείς, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κήρυκος, Βράντσεα κ. Γερόντιος και Κένυας κ. Ματθαίος λαμβάνουν καιρόν. Εκατέρωθεν των Επισκόπων διακρίνονται ο Ιεροδιάκονος π. Ιερεμίας και ο μοναχός π. Βαρνάβας. 

 Οι Άγιοι Αρχιερείς μετά το πέρας της ενδυμασίας των συμμετέχουν , καθήμενοι εις το Κέντρον του Ιερού Ναού Οσίας Ξένης, εις την Θείαν Λειτουργίαν.

Ο Εψηφισμένος δια την εις Επίσκοπον χειροτονίαν, Αρχιμ. π. Παρθένιος, αναγιγνώσκει ενώπιον όλων των παρευρισκομένων εν τω Ναώ, την Ιεράν Ομολογίαν Πίστεως.

Ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κήρυκος μετά των υπολοίπων Αρχιερέων, αναγιγνώσκουν επί της κεφαλής του εψηφισμένου Επισκόπου, τις ευχές της χειροτονίας. 

Ο Νεοχειροτονηθείς πλέον Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου και Έξαρχος Πάσης Κύπρου κ.κ. Παρθένιος, ολίγα μόλις λεπτά μετά της τελέσεως του Μυστηρίου της Εις Επίσκοπον Χειροτονίας του.

Μοναχαί εκ της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, συμμετέχουν εις την Θείαν Λειτουργίαν, αποδίδοντας μερικούς από τους ύμνους αυτής εις την Ρουμανικήν γλώσσαν.

   Τα τεκταινόμενα εις την Θείαν Λειτουργίαν παρηκολούθησαν και αι πολιτικαί αρχαί της Νήσου Κύπρου.

 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου και Έξαρχος Πάσης Κύπρου κ. Παρθένιος αναγιγνώσκει εκ του Θρόνου του τον χειροτονητήριον  αυτού λόγον.

Αναμνηστική φωτογραφία των Αγιωτάτων Αρχιερέων, μετά των Ιερέων και του πιστού λαού της Νήσου Κύπρου,  αμέσως μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κατά την οποίαν έλαβεν χώραν και η χειροτονίαν του Μητροπολίτου Κιτίου κ. Παρθενίου.

Η, χάριτι Θεού, τετραμελής (τότε) Πανορθόδοξος Ιερά Σύνοδος, εις αναμνηστικήν φωτογραφίαν έξωθι του Ιερού Ναού Οσίας Ξένης εις Λεμεσόν Κύπρου.  

ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΙΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΜΑΘΟΥΝΤΟΣ, ΝΕΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΥ ΠΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΗΜΩΝ ΔΕ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου