Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ: ''ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ ΩΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΩ''.

  

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 

 

 "Οι Αρχιερείς πρότειναν να ομιλήσει πρώτος ο θεολόγος κ. Χαρίλαος Στουραΐτης και να καταγραφεί η εισήγησή του όπως και θα γίνει και με όλες τις γνώμες των υπολοίπων.

 Ο αδ. Χαρίλαος, είπε: «Απ’ τη στιγμή που θα ομολογήσουν την ομολογία στις χειροτονίες του Αγίου μας Πατρός και επίσης θα δεχθούν ότι η Εκκλησία μας δεν πήρε τίποτε το 71’ που να έθιξε την Αρχιερωσύνη, νομίζω ότι απο ‘κει και πέρα οφείλουμε χάρη της οικονομίας, χάρη της Δόξας της Εκκλησίας και της σωτηρίας των πιστών, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται εκτός Εκκλησίας, οι οποίοι φεύγουν απ’ τη ζωή και γι’ αυτούς θα δωθεί λόγος από κάποιους που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι και δεν το έκαναν. Γι’ αυτό, λοιπόν, το λόγο, η προσωπική μου άποψη, αν ομολογήσουν αυτά τα δύο πράγματα, μπορούμε να τους δεχθούμε κατ’ οικονομίαν ως Αρχιερείς, και τα περαιτέρω θα τα δούμε εν ευθέτω χρόνω.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου