Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

 


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ

ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΕΙΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΠΑΡΝΗΘΟΣ

  Η Πανήγυρις της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χάρη στον ομώνυμο Ιερά Ναό της στις Αχαρνές Αττικής, εις Πρόποδες Πάρνηθος.

 Το απόγευμα της Τρίτης, 14.08.2024(ε.η.), τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Ιεράρχου Σεβασμ. Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου, εις το πλευρόν του οποίου συλλειτούργησε ο Ιερεύς π. Ματθαίος Homes, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μερκίας και Βρετανικών Νήσων.

  Το πρωΐ της Τετάρτης, 15.08.2024(ε.η.), ψάλθηκε ο εόρτιος Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε το Αρχιερατικό Ιερό Συλλείτουργο. Προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Κήρυκος και έλαβεν μέρος και ο ως άνω προαναφερόμενος Ιερεύς.

 Θείον Κήρυγμα, εξεφώνησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος, αναφερθείς εις το πλούσιο Ιστορικό της ημέρας, αλλά και εις τον σωστό αγώνα που πρέπει να κάνει εις πιστός ώστε πραγματικά να δύναται να ονομάζεται Γνήσιος Ορθόδοξος αλλά και Ομολογητής. 

 Αμέσως μετά το ''Είη το όνομα'' ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά καθώς και του Επιταφίου της Γλυκύτατης Μητέρας όλων μας, της Παναγίας,    πέριξ του Ιερού Ναού, εκπέμφθηκε εκτενής δέησις και ειπώθηκε το ''Δι' ευχών'' υπό του Σεβ. κ. Κηρύκου. 

 Ακολούθως έγινε η διανομή του αντιδώρου από τον Σεβ/το κ. Κήρυκο.

 Επρόκειτο για μία Ομολογουμένως πολύ ευλογημένη Πανήγυρη, με Άκρως Ορθόδοξο Χαρακτήρα Αγάπης και ενότητος εν Αληθεία. Για μία ανεκτίμητη θεία δωρεά! 

 Ακολουθεί εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ από τα διαδραματισθέντα:


<<Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν>>.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου