Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και προπαντός Ορθόδοξα εόρτασε και επανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 2020.

    Το απόγευμα της παραμονής, ικανός αριθμός πιστών συνέρρευσε στο όμορφο και βυζαντινό αυτό μοναστήρι για να παρακολουθήσει την ακολουθία του Εσπερινού μετά της Λιτής, προεξάρχοντος του Μακ/του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Παχωμίου, συνιερουργούντος και του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου καθώς και των Ιερέων Πανοσ/τάτου Αρχιμ/του π. Γερασίμου Κοσμά, Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Αντωνίου Γκιόκα, Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Γεωργίου Πανίδη και του  Πρεσβυτέρου π. Δημητρίου Dubovitskii

    Ανήμερα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακ/του Αρχιεπ/που κ. Παχωμίου συλλειτουργούντος και του Σεβ/του Μητροπολιτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου. Εντός του ιερού βήματος με τους Σεβ/τους Αρχιερείς συλλειτούργησαν όλοι οι προαναφερόμενοι Ιερείς.

   Αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μακ/τος κ. Παχώμιος, ο οποίος απευθυνόμενος στους ευσεβείς πιστούς αλλά και προσκυνητές που είχαν κατακλύσει τον χώρο του μοναστηριού,  τόνισε την σπουδαιότητα αλλά και την αξία της παρουσίας του αγ. Πνεύματος στην πορεία της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Διότι αυτό είναι που επισκιάζει τους Επισκόπους και τους βοηθάει να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις προκειμένου να οδηγούν το Ποίμνιο του Χριστού εις νομάς σωτηρίους.

   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακ/τος κ. Παχώμιος ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του όλους εκείνους που προσήλθαν προκειμένου να είναι παρόντες και συμπανηγυριστές κατ' αυτήν την ημέρα.

  Εν συνεχεία έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος εις τον περίβολο πέριξ του εορτάζοντος Καθολικού. 

   Με το πέρας και της Λιτανείας, οι πιστοί προσήλθαν εις το Ναό όπου έλαβαν από τον Μακ/το το αντίδωρο αλλά και ένα μικρό τεύχος φυλλαδίου με τίτλο <<ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ>>.

   Εις όλους που προσήλθαν εις την πανήγυρη του Καθολικού της Ιεράς Μονής, προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα από την αδελφότητα. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου