Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ο ''ΣΤΕΦΑΝΙΤΗΣ'' ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ - ''ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΥΡΟΜΕΝΙΑΣ'' ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΣ.



   Ένα από τα πολλά παραπτώματα της σημερινής ''Στεφανίτικης Συνόδου'' είναι και η αποδοχή του απλού Ρασοφόρου Παγκράτιου ως ''Μητροπολίτου Ταυρομενίας''. Ο Συγκεκριμένος είχε χειροτονηθεί ως απλός ρασοφόρος από τον Σεβ/το Κήρυκο, πολύ πριν το σχίσμα του 2005. Ποτέ όμως παρόντος του Σεβ/του, σε κάποιον Εσπερινό, ή σε κάποια Λειτουργία ή Εκδήλωση, δεν εμφανίστηκε ντυμένος ως ''Επίσκοπος'', ή φορώντας το Εγκόλπιο του Επισκόπου. Αυτά τα πραγματοποιεί εις την ''Στεφανίτικη Σύνοδο'', η οποία αντί να του επιβάλει κάποιον Κανόνα για να τον συνετίσει, τον αφήνει ελεύθερο να Παρουσιάζεται όπως εκείνος θέλει και να κυκλοφορεί μέχρι φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται ενδεδυμένος Αρχιερατική Στολή, ή Φορώντας απλά ένα Εγκόλπιο και Ευλογώντας ως "Μητροπολίτης'', αλλά και επιστολές, τις οποίες επισφραγίζει με σφραγίδα της ''Μητροπόλεως Ταυρομενίας και Συκελών''. Μάλιστα τις φωτογραφίες αυτές τις ταχυδρομεί ο ίδιος σε πρώην Επισκόπους του. Γι' αυτό και εμείς σήμερα μπορούμε να παρουσιάσουμε μία από αυτές. 
   Εις την συνέχεια θα παραθέσουμε φωτογραφία του Ρασοφόρου - ''Μητροπολίτου'' Παγκράτιου, εις την οποία εικονίζεται φορώντας Εγκόλπιο, Λευκό επανωκαλύμμαυχο και κρατώντας Επισκοπικό ραβδί, δίπλα από μία εικόνα και ''ευλογώντας''. 
   Εκτός όμως από την παραπάνω φωτογραφία, την οποία ο ίδιος ο ρασοφόρος - ''Μητροπολίτης'' Παγκράτιος  έστειλε στον Σεβ/το Κήρυκο, θα παραθέσουμε και δύο φωτογραφικά στυγμιότυπα από την φετινή Κυριακή της ''Ορθοδοξίας'' της ''Στεφνίτικης Συνόδου'', η οποία ''εορτάστηκε'' εις το εν Περιστερίω Πνευματικό Κέντρο, Παρόντος του ''Αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου Τσακίρογλου, εις την οποία φαίνεται ο ρασοφόρος Παγκράτιος να συμμετέχει συμπροσευχητικώς εις τον ''Εσπερινό'', φορώντας Εγκόλπιο και Κρατώντας Επισκοπικό Ραβδί. Το δε αξιοσημείωτο είναι πως στην εκδήλωση ήταν παρόντες τόσο ο "Αρχιεπ/πος'' της ''Στεφανίτικης Συνόδου'', όσο και ο Θεολόγος κ. Δημήτριος Κάτσουρας και κανείς από τους δύο δεν απέτρεψε τον απλό ρασοφόρο ώστε να παραστεί ενώπιον του κόσμου με την αμφίεση που προαναφέραμε. Γι' αυτό και από το συγκεκριμένο γεγονός μπορούμε ακόμη περισσότερο να πιστεύουμε πως όλα όσα διαδραματίστηκαν πριν λίγο καιρό στην Κύπρο, ήταν όντως Διπλή ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ, όπως άλλωστε παραδέχεται ο κ. Κυπριανός, των ''Αρχιερέων'' της ''Συνόδου του ''Αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου μετά του Φλωριναίου ''Μητροπολίτου Φυλής'' κ. Κυπριανού. Και αν πάλι κάποιος αμφιβάλλει προς αυτή μας την τοποθέτηση, εμείς ερωτούμε απολύτως δικαιολογημένα:

1) Πως μπορούμε να πιστέψουμε ότι στην Κύπρο δεν έγινε ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ, όταν όλα τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ;

2) Πως μπορούμε να πιστέψουμε πως στην Κύπρο δεν έγινε ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ, όταν ο ''Αρχιεπ/πος'' κ. Στέφανος Τσακίρογλου τολμά να δέχεται σε ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ έναν απλό ρασοφόρο, ως ''Μητροπολίτη''; Αν μπορεί να δέχεται εκείνον, που στην πραγματικότητα είναι αυτοχειροτονημένος ''Μητροπολίτης'', τότε τι τον κωλύει να μην δεχθεί και ως ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ την Παρουσία του κ. Κυπριανού εντός της Εκκλησίας με Εγκόλπιο; 

3) Πως μπορούμε να πιστέψουμε πως στην Κύπρο δεν έγινε ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ, όταν αυτό αμφισβητείται από χείλη τα οποία έχουν τολμήσει να πουν ψέματα ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης; Και μόνο γι' αυτό, απολύτως δικαιολογημένα εμείς πλέον δυνάμεθα να πιστέψουμε τα γραφόμενα του κ. Κυπριανού και όχι τα γραφόμενα του κ. Κάτσουρα. Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς επί τούτου!!!

ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΩΣ ''ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ''!!!



Η μία από τις δύο σελίδες της επιστολής του ρασοφόρου
Παγκρατίου προς τον Σεβ/το Κήρυκο, την οποία υπογράφει
ως ''Μητροπολίτης Ταυρομενίας και Συκελών''.


Η ως άνω υπογραφή του ρασοφόρου Παγκρατίου. 
μεμονωμένη. 


Ο Φάκελος ο οποίος εμπεριείχε την Φωτογραφία και
την επιστολή του ρασοφόρου Παγκρατίου προς τον
Σεβ/το Κήρυκο. Κι αυτός φέρει επάνω αριστερά
την σφραγίδα της ''Μητροπόλεως Ταυρομενίας
και Συκελών''. 


Από την ακολουθία του Εσπερινού της Κυριακής της 
''Ορθοδοξίας'' της ''Στεφανίτικης Συνόδου''. Ο ρασοφόρος -
''Μητροπολίτης'' Παγκράτιος, διακρίνεται κρατώντας Επισκοπικό
ραβδί, εξ αριστερών του ''Μητροπολίτου Φθιώτιδος'' κ. Παντελεήμωνος
και ακριβώς μπροστά από τον διάκο.


Ο Ρασοφόρος - ''Μητροπολίτης'' Παγκράτιος, διακρίνεται
εις την Μεσαία Φωτογραφία, ακριβώς πίσω από την μοναχή, φορώντας 
Εγκόλπιο, να ακολουθεί την περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας, κατά
την περσινή εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.




2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς το παραπάνω γεγονός αποτελεί κι αυτό ένα από τα πολλά σημεία των Εσχάτων καιρών, καθώς ένας απλός ρασοφόρος παρουσιάζεται προς όλους ως δήθεν "Μητροπολίτης", σπιλώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το αξίωμα του Επισκόπου. Επίσης αποτελεί και μείζον σημείο της παντελούς ελλείψεως της μη επισκιάσεως του αγίου Πνεύματος εις την "Στεφανίτικη Σύνοδο". Διότι αν το άγιον Πνεύμα επισκίαζε την εν λόγω "Σύνοδο", κι αν αύτη είχε τον ελάχιστο φόβο Θεού, τότε θα είχε βρει τον τρόπο ώστε να συνετίσει τον απλό ρασοφόρο Παγκράτιο, ώστε εκείνος με τον τρόπο του να μην αδιαφορεί προς τους ίδιους τους " Επισκόπους" ή "Συνεπισκόπους" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή