Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ 2016



 Με τη βοήθεια του Θεού εχθές το απόγευμα και σε κλήμα βαθύτατα Ορθόδοξο πραγματοποιήθηκε η εσπερινή εκδήλωση της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως.

 Εις τον Μοναστηριακόν Ιερόν Ναόν Αγίας Μεγαλομάρυρος Αικατερίνης, τελέσθηκε  ο Κατανυκτικός Εσπερινός υπό του Ιερομ/χου π. Παντελεήμων Βίλιτσιτς , χοροστατούντος του Οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου, τοποτηρητού της Ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αττικοβοιωτίας και προέδρου της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου.

 Μετά την ολοκλήρωση του Εσπερινού, Κλήρος και Λαός, σχιμάτησε πομπή η οποία υπό τα ακούσματα της ψαλμωδίας του Κανόνος του Τιμίου Σταυρού, προεύθηκε μέχρι το σημείο όπου εβρίσκεται ο από χρόνια ανυψούμενος 18 μέτρων Σταυρός, ενώπιον του οποίου ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος ανέγνωσε τους '' Οίκους - Χαιρετισμούς'' Αυτού. 

 Εν συνεχεία η πομπή επέστερεψε εις τον Μοναστηριακό Ιερό Ναό, όπου ο Επίσκοπος εποίησε της απόλυση της ακολουθίας των χαιρετισμών.

 Οι πιστοί κατά την έξοδό τους εκ του Ιερού Ναού, είχαν την Ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο εκ του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου καθώς και τον Σταυρό του αγίου Θεοδοσίου
του Καυκάσου, ο οποίος εις μίαν παλαιότερη επίσκεψη του Σεβ/του Κηρύκου εις την Ουκρανία, του εδόθει ως ευλογία.


 Κατόπιν της  ολοκληρώσεως των Ιερών Ακολουθιών, εις το Αρχονταρίκι της Μονής, πραγματοποιήθηκε επίκαιρος Ομιλία υπό του Θεολόγου και Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Χαρίλαου Στουραΐτη, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικότατα και με πολύ απλά λόγια τα μηνύματα της χθεσινής εορτής. 

 Εις την συνέχεια παρατίθεται πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ απ' όσα εχθές έλαβαν χώρα εις τον Μοναστηριακό Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής.


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ 2016!!!




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου