Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022 ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Γ.Ο.Χ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΝΩΝ.

  Αφιερωμένοι στα 100 χρόνια (1922-2022) από τη ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, κυκλοφόρησαν το Ημερολόγιον της Ιεράς Συνόδου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος και το Ημερολόγιον της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.ΟΧ. Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών.Πρόκειται για δύο εξαιρετικού ενδιαφέροντος τομίδια 63 και 12 σελίδων.
 Σχετικά με το Ημερολόγιο της Ιεράς Συνόδου αναφέρεται πως στο εμπροσθόφυλλο αυτού δημοσιεύεται φωτογραφία από τον <<Μαύρο Αύγουστο>> του 1922, ενώ εις το οπισθόφυλλο φωτογραφία από την φωτογραφία από τα πατρογονικά.Εις το εσωτοερικόν του περιλαμβάνει:

  • Φωτογραφία των τεσσάρων Αρχιερέων της Ιεράς Συνόδου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, εις την οποίαν απεικονίζονται οι: 1) Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΠΑΧΩΜΙΟΣ, 2) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. ΚΗΡΥΚΟΣ, 3) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ και, 4) Ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Άργους κ. Γεράσιμος.
  • Αφιέρωση της Ιεράς Συνόδου εις τους αδίκω και βιαίω θανάτω δια την ορθόδοξον χριστιανικήν πίστιν και την εθνικήν Ελληνικήν συνείδησιν απωλεσθέντας κατά την Μικρασιατικήν τραγωδίαν, Έλληνας Κληρικούς και Λαϊκούς.
  • Κείμενον 4 (τεσσάρων) σελίδων αναφερόμενον εις την ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
  • Όλοι οι μήνες του έτους με όλες τις εορτές.
  • Κυριακοδρόμιον του έτους 2022.
  • Διευθύνσεις - Τηλέφωνα της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και των υπολοίπων Ιερών Μητροπόλεων, Ελλάδος και Εξωτερικού.
  • Πασχάλιον του δισέκτου έτους 2022 [Κατά το εκκλησιαστικόν (παλαιόν) ημερολόγιον, από 1 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι 31 Αυγούστου 2022].
  • Πασχάλιος Πίνακας.
  • 4 (Τέσσερεις) σελίδες εις τις οποίες υπάρχει πληρεστέρα η εξήγησις όλων των Νηστειών του έτους. 
 Εις το Ημερολόγιον (Τοίχου) της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών περιλαμβάνονται:
  • Πίνακες με όλους τους μήνες του έτους 2022, εις τους οποίους αναγράφονται οι μέρες με τις ανάλογες εορτές. Ο τρόπος νηστείας κάθε ημέρας (αν υπάρχει). Αλλά και κατά τις Κυριακές ο εκάστοτε Απόστολος, ο εκάστοτε Ήχος και το εκάστοτε Εωθινόν Ευαγγέλιον.
  • Κείμενον με τον τίτλον <<ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ>> από το βιβλίον ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΘΡΙΑΜΒΟΣ & ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΓΟΣ.
 Και τα δύο Ημερολόγια αποτελούν πραγματικά εφόδια των πιστών Ορθοδόξων, καθώς και έντυπα κοσμήματα κάθε βιβλιοθήκης. Το Ημερολόγιον της Ιεράς Συνόδου διατίθεται κατόπιν παραγγελίας από τον Επίσκοπο Άργους κ. Γεράσιμον ή τον Αρχιγραμματέα αυτής π. Αντώνιο Γκιόκα. Ενώ το Ημερολόγιον της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών διατίθεται από το Επισκοπείο - Μητροπολιτικό Ίδρυμα Αγίας Αικατερίνης (194 00 Στρογγύλη Κορωπίου, τηλ. 210 60.20.176.


1 σχόλιο: