Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

'' ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ''

  


 Όσοι ζουν πραγματικά μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας που είναι το Σώμα του Θεανθρώπου Χριστού <<εν αληθεία>> και όσοι δέχονται τις ενέργειες του Αγίου Πνεύματος <<εν Πνεύματι>>, αυτοί είναι οι αληθινοί προσκυνηταί του Θεού, αυτοί αξιώνονται της θεογνωσίας, όσον είναι δυνατόν στην ανθρώπινη αδυναμία, και αυτοί γεύονται την σωτηρία.
 Δια τούτο το πρώτιστον καθήκον μας και μέλημά μας είναι να είμεθα γνήσια μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, η Οποία είναι η Κιβωτός της Αληθείας, και διαφυλάσσει ακαινοτόμητον και αμόλυντον την Αποστολικήν Πίστιν και είναι ταμειούχος της Θείας Χάριτος και δια των Αγίων Μυστηρίων παρέχει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος εις τους πιστούς.
 Πολλοί σήμερα αναζητούν την σωτηρία της ψυχής, αλλά την ζητούν σε εσφαλμένο δρόμο. Οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν κουρασθεί από αυτήν την αναζήτησι, διότι πολλάκις έχουν διαψευσθεί. Δι' αυτό αναζητούν κάτι αυθεντικό. Ζητούν την πηγή της Αληθείας.
 Πρέπει να διακηρύξουμε σε κάθε κατεύθυνσι, ότι η αναζήτησι του Θεού και η συνάντησί μας με τον Θεό, γίνεται μόνο μέσα εις τον χώρο της Αληθινής Εκκλησίας του Χριστού. Και λέμε της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού, διότι υπάρχουν τόσες ψευτοεκκλησίες, οι οποίες υπόσχονται την σωτηρία, οι οποίες όμως καμμία σχέσι δεν έχουν με τον Χριστό, με την Εκκλησία των Οικουμενικών Συνόδων, την Εκκλησία των Πατέρων, την Εκκλησία των Αποστόλων, την Εκκλησία που παρέδωκεν ο Χριστός εις τους Αποστόλους, την Μίαν, την Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν.
 Αυτές οι ψευτοεκκλησίες χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή. Διότι έχουν μεν το εξωτερικόν περίβλημα της <<Εκκλησίας>>, όμως δεν φυλάσσουν την αληθινήν πίστιν. Μπορεί ακόμη να ακολουθούν και το ορθόδοξον Εορτολόγιον και όμως να μην έχουν σχέσι με την Γνήσια Ορθοδοξία. Ας μή ξεχνάμε αυτό που είπε ο Χριστός. Προσέχετε από τους ψευδοποιμένας και τους ψευδοχρίστους, αυτοί είναι πιό πολύ επικίνδυνοι, διότι έρχονται με το ένδυμα του προβάτου, και από μέσα είναι λύκοι άρπαγες. Αυτό δεν το είπε μόνο δια τους αιρετικούς, αλλά και δια όσους υποκρίνονται τους ορθοδόξους.
 Ας προσέχουμε λοιπόν. Το σχίσμα και η αίρεσις είναι αποκοπή από τον Χριστό. Ο σχισματικός και ο αιρετικός, ο ψευδάδελφος κλπ. ο εκτός Εκκλησίας ευρισκόμενος δεν έχει ούτε την Αποστολικήν Πίστιν, την αλήθειαν, ούτε την Χάριν του Παναγίου Πνεύματος, και επομένως δεν είναι αληθής προσκυνητής του Θεού, διότι δεν μπορεί <<εν πνεύματι και αληθεία>> να λατρεύση τον Θεόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου