Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

 

 ΗΣΑΪΑΣ ΚΕΦ. Ε ΣΤΙΧ. 11-14

 11. Αλλοίμονον εις εκείνους οι οποίοι εξυπνούν πρωί-πρωί και επιζητούν τα οινοπνευματώδη ποτά και εις εκείνους οι οποίοι μένουν αργά το βράδυ πίνοντες οίνον. Ο Οίνος θα τους κατακαύσει.

 12. Πίνουν το κρασί τους με τον ήχον της κιθάρας και της ναύλας και των τυμπάνων και των αυλών. Τας εντολάς όμως του Κυρίου τας παραβλέπουν και δεν προσέχουν να εννοήσουν τα έργα του Θεού.

13. Δια την ασωτίαν λοιπόν αυτήν και ασέβεια του ο λαός θα γίνει αιχμάλωτος και πολλοί από αυτούς θα πεθάνουν, άλλοι μεν από την έλλειψιν ψωμιού και άλλοι από την έλλειψιν ύδατος.

 14. Ευφράνθη η ψυχή του άδου, ήνοιξεν, αυτός το στόμα του, ώστε να μην σταματήσει καταβροχθίζων. Εκεί θα κατέβουν οι ένδοξοι της γης οι μεγάλοι οι πλούσιοι, οι πονηροί και διεφθαρμένοι άνθρωποι αυτής της πόλεως.

ΗΣΑΪΑΣ ΚΕΦ. Θ. ΣΤΙΧ. 19

 Η θλίψις και η πείνα θα είναι τόσον μεγάλη που θα στρέφεται ο καθένας εις τα δεξιά, χωρίς να ευρίσκη εκεί τροφήν και διότι θα πεινά θα στρέφεται και θα τρώγη εις τα αριστερά και δεν θα χορταίνη. Οι άνθρωποι θα κατατρώγουν ο ένας τον άλλον, και πάλιν θα πεινούν.

ΗΣΑΪΑΣ ΚΕΦ. ΙΑ ΣΤΙΧ. 15-16

 15. Θα καταστήση ο Κύριος ξηράν και έρημον την Ερυθράν θάλασσαν της Αιγύπτου. Θα θέση το χέρι του επάνω εις τον Ευφράτην ποταμόν αποστέλλων, συγχρόνως ορμητικό άνεμον. Θα κτυπήση τον ποταμόν και θα ανοίξη επτά στεγνούς διόδους, ώστε οι Ιουδαίοι, που ευρίσκονται εις την Βαβυλώνα να περάσουν αυτόν φορούντες τα υποδήματά των!

 16. Εις τον λαόν μου ο οποίος ευρίσκεται εν Αιγύπτω, θα ανοιχθή δίοδος όπως ακριβώς ηνοίχθη δια τους Ισραηλίτας κατά την ημέραν που αυτοί εξήλθον από την Αίγυπτο καταδιωκόμενοι από τον Φαραώ.

ΗΣΑΪΑΣ ΚΕΦ. ΙΔ ΣΤΙΧ. 30

 Και ενώ αυτά θα συμβαίνουν εις βάρος του αμαρτωλού μονάρχου και άλλων εθνών, οι πτωχοί άνθρωποι του λαού θα διατρέφωνται και θα ποιμαίνονται από τον Θεόν και έτσι οι πτωχοί αυτοί και καταφρονημένοι τότε θα αναπαύωνται εν ειρήνη.

ΗΣΑΪΑΣ ΚΕΦ. ΚΔ ΣΤΙΧ. 9-14

 9. Οι άνθρωποι θα καταισχυνθούν, δεν θα πίνουν πλέον οίνον, πικρά δε θα γίνουν εις τους πίνοντας τα οινοπενυματώδη ποτά.

 10. Κάθε πόλις θα ερημωθή, κάθε σπίτι θα κλείση ώστε να μη ημπορή κανείς να εισέλθη εις αυτό.

 11. Παντού θα ακούεται θρήνος δια την έλλειψιν του οίνου της χαράς. Θα παύση κάθε ευφροσύνη εις την γην, θα έχη φύγει κάθε αγαλλίαση από αυτήν.

 12. Θα απομείνουν οι πόλεις έρημοι. Θα καταστραφούν αι εγκαταλελειμένοι οίκοι.

 13. Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν εις την γην μεταξύ των εθνικών λαών, όπως ραβδίζη κανείς το δένδρον της εληάς, δια να μή αφήση καμμιά εληά επάνω του, έτσι θα ραβδίσουν και θα λεηλατήσουν τους κατοίκους οι εχθροί. Άμπελος τρυγημένη, χωρίς ρόγα σταφυλιού θα είναι η γη.

 14. Και οι μεν ασεβείς εν όψει αυτής της επερχομένης καταστροφής θα βοούν με μεγάλας κραυγάς, οι δε απομένοντες ευσεβείς εις την γην θα ευφρανθούν αμέσως μόλις φανή η δόξα του Κυρίου. Τα ύδατα της θαλάσσης θα ταραχθούν με την εμφάνισιν αυτήν του Κυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου